2013 évi Beszámolója

Tiszakeszi Polgárőr Egyesület

 

2013 évi Beszámolója

 

Ebben az évben is a társadalom értékrendjének pozitív irányú változtatása érdekében használtuk fel a számunkra juttatott támogatás összegét. Figyelemmel kísértük a rendkívüli időjárási viszonyok között, a településünkön élő idős emberek napi életvitelét, és amennyiben szükség volt rá segítséget nyújtottunk. Az idős emberek biztonsága nagyon sok esetben nem pénz,hanem sokkal, inkább az óvatosság,odafigyelés,a közösségi törődés kérdése .A Polgárőr Egyesületünk lehetőségeinek koordinált alkalmazásával ,a Belügyminisztérium,valamint a Rendőrség támogatásával jelentős szerepünk lehet az egyre nagyobb tömegű idős,és védelemre szoruló lakosság életminőségének,és szubjektív biztonságérzetének javításában. Ezt nemcsak a felügyelet megszervezésével, tanácsadással, hanem szakszerű gondoskodással segítjük a rászorulók életét, példát mutatunk a fiatalok számára a közösségi felelősség értékeiből, és örömeiből. A segítségnyújtások során érvényesítjük az esélyegyenlőséget, az egyenlő bánásmódot minden segítségre szoruló embertársunk iránt. Felvilágosító, közösségerősítő programokat szerveztünk a helyi erőforrások,és célcsoportok bevonásával,a helyi KMB-ünk,és a Rendőrség segítségével. A közbiztonság közös érdek, éppen ezért fontos, hogy a körzeti megbízottak jó kapcsolatot építsenek ki a körzetükben élőkkel. Tiszakesziben két éve teljesít szolgálatot az új körzeti megbízott. A tapasztalatok azt mutatják, hogy rövid idő alatt sikerült rendkívül széleskörű, és pozitív kapcsolatot kialakítania a közösség lakóival. A kölcsönösségen alapuló bizalmi viszony a bűnüldözés eredményein is megmutatkozik.2013 évben településünkön, a Tiszakeszi Polgárőr Egyesület tagjai 6369 óra szolgálatot teljesítettek a köz érdekében,a településünk javára!Polgárőreink 1293 alkalommal voltak szolgálatban az év során, volt aki 5 alkalommal tudott,de volt aki 85 alkalommal volt szolgálatban!
Ifjú Polgárőr Egyesületünk egész évben aktívan dolgozott, segítve ezzel tanáraik diáktársaik mindennapi életét. Decemberben gyűjtést szervezve csatlakoztak a „cipősdoboz ” karitatív segítségnyújtó gyűjtéshez adományaikkal támogatva segítségre szoruló embertársaikat. Több közös szolgálatot adtunk a Rendőrséggel, illetve a Tájvédelem szakembereivel. Segítséget nyújtottunk a késői tél miatt fennálló akadályok elhárításában, őzbak kimentésével a Tiszából, baleset biztosításával. Aktívan rész vettünk a Sportegyesület,és az Önkormányzat által szervezett Majális biztosításában,majd Május végén a Pünkösdi Néptáncbemutató sikeres lebonyolításában is. Július 27.-én megrendezett V I. Bográcsfesztiválon az „Erős Ember” versenyen még a szolgálaton kívüli polgárlőreink is indultak, helyezést is elérve. A főzőversenyen különdíjat kaptunk. A szeptember 21-én megrendezett III. Keszi Maraton-on több településről érkezett Polgárőr társunkkal biztosítottuk a rendezvény biztonságos lebonyolítását! Egy héttel később a hagyománnyá váló Szüreti felvonuláson segítettük felvezetéssel, az útkereszteződések biztosításával a biztonságos felvonulást.

2013. október 4.-én tartotta a Tiszakeszi Polgárőr Egyesület a hagyománnyá vált Polgárőr Családi Napot, ezúttal is a Tiszavirág Apartmanban, melyet ezúton is köszönnek Filip Csabának, az apartman tulajdonosának.
A Családi Napon összegyűlt a polgárőrség, a családtagok, meghívott vendégeink, illetve ez az alkalom az, mely lehetőséget nyújt arra, hogy a Szövetség köszönetet mondjon a polgárőrök családtagjainak,és a támogató vállalkozóknak is, erre a napra szeretettel hívtuk őket is. Október 5.-én Bűnmegelőzési tanácsadással egybekötött oktatást szerveztünk a Rendőrség támogatásával, amely rendezvény nagyon jól sikerült! Ott voltunk Október 23-án a Nemzeti Ünnep,November 8.-án megrendezésre került Öregek Napjának biztosításában is. December 8-án megrendezett Téli Vásár biztosítása szintén feladataink közé tartozott. Első alkalommal rendezte meg Tiszakeszi az első Szilveszteri Utcabált, ahol az ünnepek ellenére is tevékenyen kivettük részünket!

Tehát Egyesületünk egész évben aktívan rész vállalt nem csak a mindennapok biztonságosabbá tételében, hanem a rendezvények zavartalan lebonyolításában is.

Az ünnepek alatt is aktívan dolgozunk a településünkért, értünk!

 

Tiszakeszi 2014.01.21.

 

 

Kállai László

elnök

 

utolsó módosítás:2014-08-21 18:57:47Polgárőr Bűnmegelőzési előadás a Nyugdíjas Klub tagjainak 2014

Polgárőr Egyesület a Rendőrséggel együttműködve 2014 képekbenutolsó módosítás:2014-08-21 18:57:32Polgárőr családi nap 2013

Polgárőr Családi Nap 2013 képekben


utolsó módosítás:2014-08-21 18:57:41m1 Híradó

Az alábbi linken elérhető a
Tiszakeszi Polgárőr Egyesület
m1 Híradóban történt szereplése:

https://www.youtube.com/watch?v=dXpbG7DptcM&feature=youtu.be
utolsó módosítás:2014-05-26 15:03:09Mintapélda Tiszakesziben: polgárőr észlelte, a körzeti megbízott elfogta

Mintapélda Tiszakesziben: polgárőr észlelte, a körzeti megbízott elfogta

Tiszakeszi – Kiemelkedőnek mondható munkakapcsolatot tart fenn a helyben élők biztonsága érdekében a Tiszakeszi Polgárőr Egyesület és a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság. A két szerv gyümölcsöző kapcsolatának legutóbb fatolvajok látták kárát.

Tiszakeszi Polgárőr Egyesület négy tagja 2012. december 12-én a késő esti órákban látott el szolgálatot, amikor a község külterületén található erdőben három személyt falopáson tetten értek.

A tolvajok a polgárőrök láttán a kivágott mintegy három mázsa fát a helyszínen hátrahagyva elmenekültek, azonban a helyi önkéntesek a hóban hátrahagyott lábnyomokat követve kértek rendőri segítséget az elkövetők elfogásához.

Mezőcsáti Rendőrőrs szolgálatban lévő járőrei azonnal a helyszínre érkeztek, majd a polgárőröktől beszerzett információk alapján elfogták és a rendőrőrsre előállították az illegális fakitermelőket.

Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vette a 20, 22 és 24 éves mezőcsáti férfiakat, majd gyorsított eljárás keretében a bíróság elé állította őket. A taláros testület mindhárom fatolvajt elzárásbüntetéssel sújtotta.

- A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

forrás: www.boon.hu

 

utolsó módosítás:2014-05-26 15:03:09Polgárőrség elérhetőségei

A Tiszakeszi Polgárőr Egyesület elérhetőségei:

Telefon (éjjel-nappal hívható):

06/20 247-10-48


E-mail:
p.tiszakeszi@freemail.hu
utolsó módosítás:2014-05-26 15:03:09Polgárőr Családi Nap 2012

POLGÁRŐR CSALÁDI NAP 2012

2012. szeptember 29-én tartotta a Tiszakeszi Polgárőr Egyesület a hagyománnyá vált Polgárőr Családi Napot, ezúttal Tiszavirág Apartmanban, melyet ezúton is köszönnek Filip Csabának, az apartman tulajdonosának.
A Családi Napon összegyűlt a polgárőrség java, a családtagok, illetve ez az alkalom az, mely lehetőséget nyújt arra, hogy a Szövetség köszönetet mondjon a támogató vállalkozóknak is, erre a napra szeretettel hívják és várják őket is.
A Családi Nap eseményeiről képekben számolunk be.

utolsó módosítás:2014-05-26 15:03:09Félórán belül rendőrkézen a támadó Tiszakeszin

Félórán belül rendőrkézen a támadó Tiszakeszin

Tiszakeszi, Tiszaújváros – A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást, mivel Tiszakeszin, a Községháza úton szeptember 28-án valamivel éjfél előtt – az italboltból történt távozását követően – egy férfi tettleg bántalmazott egy helyi lakost, majd elvette annak háromezer forintját. A sértett a bántalmazás során könnyebb sérülést szenvedett.

Az elkövetőt a járőrök – köztük a helyi, szolgálaton kívüli körzeti megbízott – a polgárőrök segítségével félórán belül elfogták és előállították. Kihallgatása során – a korábban szintén az italboltban tartózkodó – 26 éves tiszakeszi férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az elkövetőt – rablás megalapozott gyanúja miatt – a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatásának bírósági elrendelését.

- A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

(forrás: www.boon.hu )
utolsó módosítás:2014-05-26 15:03:09Tiszakeszi Polgárőr Egyesület - Az év polgárőr települése

I S M É T   E L I S M E R T É K   A   T I S Z A K E S Z I  
P O L G Á R Ő R S É G   M U N K Á J Á T


2012. június 23-án Jászberényben tartották az 2012. évi Polgárőr Napot, amelyen a Tiszakeszi Polgárőr Egyesület is képviseltette magát. A színvonalas műsorokon kívül a nap legfontosabb eseménye közé sorolható "Az év polgárőr települése" cím átadása, melyet Tiszakeszi is megkapott! A díjat Sipos Imre polgármester úr vette át.


Kállai László, a Tiszakeszi Polgárőr Szövetség elnöke és Sipos Imre polgármester a fiúkkal
utolsó módosítás:2014-05-26 15:03:09Megbíznak a körzeti megbízottban Tiszakesziben

Megbíznak a körzeti megbízottban Tiszakesziben

A közbiztonság közös érdek, éppen ezért fontos, hogy a körzeti megbízottak jó kapcsolatot építsenek ki a körzetükben élőkkel. Tiszakesziben az elmúlt év végétől teljesít szolgálatot az új körzeti megbízott. A tapasztalatok azt mutatják, hogy rövid idő alatt sikerült rendkívül széleskörű, és pozitív kapcsolatot kialakítania a község lakóival. A kölcsönösségen alapuló bizalmi viszony a bűnüldözés eredményein is megmutatkozik.
Tiszakeszi község területén a közelmúltban három alkalommal történt vagyon elleni bűncselekmény, és ezek felderítési mutatója száz százalékos.Nyomoz a körzeti megbízott

A Tisza partján őrizetlenül hagyott hétvégi házakat szemelték ki azok az elkövetők, akik különféle használati tárgyakat, illetve üzemanyagot tulajdonítottak el a sértettektől. Az eseménnyel kapcsolatosan lefolytatott forrónyomon üldözés során a körzeti megbízott olyan adatok birtokába jutott, melyek segítségével a bűncselekményt elkövető négy helyi férfit sikerült elfogni.                

Szintén a „kmb-és” által beszerzett lakossági információ segítette elő annak a tolvajnak az elfogását is, aki kerékpárt tulajdonított el egy családi ház udvaráról.

Március közepén négy férfi betört egy helyi ingatlanba, ahonnan különböző vasszerelvényeket vittek el. A hasznos lakossági információ ezen esemény kapcsán sem maradt el, mely a helyi rendőrt éppen szabadnapján érte utol. A körzeti megbízott azonnal szolgálatba helyezte magát, majd az információ leellenőrzését követően elfogta a tolvajokat, akik beismerték tettüket.

Ne késsen! Az idő és a rendőrség is Önnek dolgozik!

A fent említett bűncselekmények eredményes felderítéséhez többek között hozzájárult az is, hogy a Tiszakesziben élők a közösség erejével és információikkal támogatják a rendőrség, illetve a körzeti megbízott munkáját. A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a különböző bűncselekmények felderítését pozitívan befolyásolja, ha az érintettek, sértettek, a szemtanúk mihamarabb megteszik bejelentésüket az esetről, akár személyesen, vagy az ingyenesen hívható segélyhívó számokon: 107, 112.

forrás: A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

utolsó módosítás:2014-05-26 15:03:09Polgárőr Egyesület kitüntetése

Országos elismerés a polgárőröknek


Sipos Imre polgármester és Kállai László elnök

Tiszakeszi polgárőr egyesülete újjáalakulása óta jelentős eredményeket ért el a falu biztonságának, nyugalmának biztosításában - mint arról korábban már hírt is adtunk, munkájukat mind a helyi lakosok, mind az önkormányzat, mind pedig a partner rendőrség elismeri.

Idén ősszel, szokásos családi napjukon részt vett a Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, aki fontos bejelentést tett: a tiszakeszi polgárőrök kiérdemelték Az Év Polgárőr Egyesülete kitüntetést. A díj átvételére Budapesten került sor az Országos Rendőr Főkapitányság épületében. Az eseményen Kállai László, az egyesület elnöke és Sipos Imre polgármester (mindketten az egyesület újraszerveződésének meghatározó személyiségei) vették át az elismerést.

utolsó módosítás:2014-05-26 15:03:09Tiszakeszi Polgárőr Egyesület

T I S Z A K E S Z I   P O L G Á R Ő R   E G Y E S Ü L E T

M Ú L T J A   -   J E L E N E   -   J Ö V Ő J E


A Tiszakeszi Polgárőrség 2005. szeptember 30-án alakult 22 fővel. Éveken keresztül kisebb-nagyobb döccenőkkel működött. 2009 tavaszán azonban a közbiztonsággal kapcsolatban súlyos problémák merültek fel. Több lopás, rablás is előfordult. Több állampolgári kezdeményezés is történt a településünkön; a polgárok figyelőszolgálatokat állítottak fel, az idegenek jelenlétére fokozott figyelemmel.
Ekkor merült fel, a polgárőrség átszervezésére, megújítására való törekvés. A kialakult helyzet szükségessé tette a tisztújítást, a megújulást, a feladatokhoz szükséges kezdeményezések átvételét. Ekkor már csak 10-12 aktív tagunk volt.


A Tiszakeszi Polgárőrség 2011-ben megkapta a "Az Év Polgárőr Egyesülete" kitüntetést
utolsó módosítás:2014-05-26 15:03:09Polgárőr Családi Nap 2011

P O L G Á R Ő R   C S A L Á D I  N A P   2 0 1 1
KÉPEKBEN


utolsó módosítás:2014-05-26 15:03:09Bemutató a Lorántffy Zsuzsanna Református Általános Iskolában / Képgaléria


utolsó módosítás:2014-05-26 15:03:09

TISZAKESZI
Minden jog fenntartva:
Tiszakeszi Önkormányzat