2013 évi Beszámolója

Tiszakeszi Polgárőr Egyesület

 

2013 évi Beszámolója

 

Ebben az évben is a társadalom értékrendjének pozitív irányú változtatása érdekében használtuk fel a számunkra juttatott támogatás összegét. Figyelemmel kísértük a rendkívüli időjárási viszonyok között, a településünkön élő idős emberek napi életvitelét, és amennyiben szükség volt rá segítséget nyújtottunk. Az idős emberek biztonsága nagyon sok esetben nem pénz,hanem sokkal, inkább az óvatosság,odafigyelés,a közösségi törődés kérdése .A Polgárőr Egyesületünk lehetőségeinek koordinált alkalmazásával ,a Belügyminisztérium,valamint a Rendőrség támogatásával jelentős szerepünk lehet az egyre nagyobb tömegű idős,és védelemre szoruló lakosság életminőségének,és szubjektív biztonságérzetének javításában. Ezt nemcsak a felügyelet megszervezésével, tanácsadással, hanem szakszerű gondoskodással segítjük a rászorulók életét, példát mutatunk a fiatalok számára a közösségi felelősség értékeiből, és örömeiből. A segítségnyújtások során érvényesítjük az esélyegyenlőséget, az egyenlő bánásmódot minden segítségre szoruló embertársunk iránt. Felvilágosító, közösségerősítő programokat szerveztünk a helyi erőforrások,és célcsoportok bevonásával,a helyi KMB-ünk,és a Rendőrség segítségével. A közbiztonság közös érdek, éppen ezért fontos, hogy a körzeti megbízottak jó kapcsolatot építsenek ki a körzetükben élőkkel. Tiszakesziben két éve teljesít szolgálatot az új körzeti megbízott. A tapasztalatok azt mutatják, hogy rövid idő alatt sikerült rendkívül széleskörű, és pozitív kapcsolatot kialakítania a közösség lakóival. A kölcsönösségen alapuló bizalmi viszony a bűnüldözés eredményein is megmutatkozik.2013 évben településünkön, a Tiszakeszi Polgárőr Egyesület tagjai 6369 óra szolgálatot teljesítettek a köz érdekében,a településünk javára!Polgárőreink 1293 alkalommal voltak szolgálatban az év során, volt aki 5 alkalommal tudott,de volt aki 85 alkalommal volt szolgálatban!
Ifjú Polgárőr Egyesületünk egész évben aktívan dolgozott, segítve ezzel tanáraik diáktársaik mindennapi életét. Decemberben gyűjtést szervezve csatlakoztak a „cipősdoboz ” karitatív segítségnyújtó gyűjtéshez adományaikkal támogatva segítségre szoruló embertársaikat. Több közös szolgálatot adtunk a Rendőrséggel, illetve a Tájvédelem szakembereivel. Segítséget nyújtottunk a késői tél miatt fennálló akadályok elhárításában, őzbak kimentésével a Tiszából, baleset biztosításával. Aktívan rész vettünk a Sportegyesület,és az Önkormányzat által szervezett Majális biztosításában,majd Május végén a Pünkösdi Néptáncbemutató sikeres lebonyolításában is. Július 27.-én megrendezett V I. Bográcsfesztiválon az „Erős Ember” versenyen még a szolgálaton kívüli polgárlőreink is indultak, helyezést is elérve. A főzőversenyen különdíjat kaptunk. A szeptember 21-én megrendezett III. Keszi Maraton-on több településről érkezett Polgárőr társunkkal biztosítottuk a rendezvény biztonságos lebonyolítását! Egy héttel később a hagyománnyá váló Szüreti felvonuláson segítettük felvezetéssel, az útkereszteződések biztosításával a biztonságos felvonulást.

2013. október 4.-én tartotta a Tiszakeszi Polgárőr Egyesület a hagyománnyá vált Polgárőr Családi Napot, ezúttal is a Tiszavirág Apartmanban, melyet ezúton is köszönnek Filip Csabának, az apartman tulajdonosának.
A Családi Napon összegyűlt a polgárőrség, a családtagok, meghívott vendégeink, illetve ez az alkalom az, mely lehetőséget nyújt arra, hogy a Szövetség köszönetet mondjon a polgárőrök családtagjainak,és a támogató vállalkozóknak is, erre a napra szeretettel hívtuk őket is. Október 5.-én Bűnmegelőzési tanácsadással egybekötött oktatást szerveztünk a Rendőrség támogatásával, amely rendezvény nagyon jól sikerült! Ott voltunk Október 23-án a Nemzeti Ünnep,November 8.-án megrendezésre került Öregek Napjának biztosításában is. December 8-án megrendezett Téli Vásár biztosítása szintén feladataink közé tartozott. Első alkalommal rendezte meg Tiszakeszi az első Szilveszteri Utcabált, ahol az ünnepek ellenére is tevékenyen kivettük részünket!

Tehát Egyesületünk egész évben aktívan rész vállalt nem csak a mindennapok biztonságosabbá tételében, hanem a rendezvények zavartalan lebonyolításában is.

Az ünnepek alatt is aktívan dolgozunk a településünkért, értünk!

 

Tiszakeszi 2014.01.21.

 

 

Kállai László

elnök

 utolsó módosítás:2014-08-21 18:57:47

TISZAKESZI
Minden jog fenntartva:
Tiszakeszi Önkormányzat