Mintapélda Tiszakesziben: polgárőr észlelte, a körzeti megbízott elfogta

Mintapélda Tiszakesziben: polgárőr észlelte, a körzeti megbízott elfogta

Tiszakeszi – Kiemelkedőnek mondható munkakapcsolatot tart fenn a helyben élők biztonsága érdekében a Tiszakeszi Polgárőr Egyesület és a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság. A két szerv gyümölcsöző kapcsolatának legutóbb fatolvajok látták kárát.

Tiszakeszi Polgárőr Egyesület négy tagja 2012. december 12-én a késő esti órákban látott el szolgálatot, amikor a község külterületén található erdőben három személyt falopáson tetten értek.

A tolvajok a polgárőrök láttán a kivágott mintegy három mázsa fát a helyszínen hátrahagyva elmenekültek, azonban a helyi önkéntesek a hóban hátrahagyott lábnyomokat követve kértek rendőri segítséget az elkövetők elfogásához.

Mezőcsáti Rendőrőrs szolgálatban lévő járőrei azonnal a helyszínre érkeztek, majd a polgárőröktől beszerzett információk alapján elfogták és a rendőrőrsre előállították az illegális fakitermelőket.

Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vette a 20, 22 és 24 éves mezőcsáti férfiakat, majd gyorsított eljárás keretében a bíróság elé állította őket. A taláros testület mindhárom fatolvajt elzárásbüntetéssel sújtotta.

- A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

forrás: www.boon.hu

 utolsó módosítás:2014-05-26 15:03:09

TISZAKESZI
Minden jog fenntartva:
Tiszakeszi Önkormányzat