Gyors navigáció

Rendőrségi előadás nyugdíjasoknak 2012

A Tiszakeszi Polgárőr Egyesület szervezésében a Pallai Krisztina nyomozó főtörzsőrmester tartott előadást Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság képviseletében, az idősebb korosztály részére.

Az videó filmek vetítésével kezdődött, melynek minden fejezete egy-egy – a valós életben is előforduló – bűncselekményt mutatott be, közben az előadó felhívta a résztvevők figyelmét a trükkökre, melyekkel az erre szakosodott bűnözők élni szoktak.

Nagyon fontosnak tartják, hogy:

Idegeneket semmi esetben ne engedjünk be a házba, illetve a hivatalos személyektől is – amennyiben nem vagyunk meggyőződve, hogy valóban attól a szervtől jöttek-e – kérjünk igazolványt!

Ha igazolványt kérünk tőlük, akkor ne fogadjuk el a személyi igazolványt, minden esetben a hivatalos – az őt foglalkoztató cég által kiadott – igazolványt kérjük tőlük!

Minden olyan személynek, aki árucikkekkel házal, vagy bármilyen más szolgáltatást, ellenőrzést kínál, rendelkeznie kell jegyzői engedéllyel! Ennek felmutatására is kérhetjük az adott személyeket.

Ha egyedül vagyunk otthon, és felmerül a csalás lehetősége, hívjunk segítséget akár az utcán elhaladók közül, akiről tudjuk, hogy kicsoda, még ha nem is állunk vele napi kapcsolatban! Gyanús esetekben törekedjünk arra, hogy ne legyünk egyedül!
Ez fordítva is működhet: ha egy egyedül, magányosan élő idős embernél idegeneket, vagy idegen gépjárművet látunk, kopogjunk be, hogy minden rendben van-e, vagy értesítsük a Polgárőrséget a 06/20 247-10-48-as telefonszámon!

Amennyiben szokatlan eseményre, vagy gyanús személyekre leszünk figyelmesek, azonnal értesítsük a rendőrséget, a
112 ingyenes segélyhívószámon
(akár SIM kártya nélkül is hívható),
vagy a
Polgárőr Egyesületet a 06/20 247-10-48-as
éjjel-nappal hívható telefonszámon!!!

X