Nemzetközi téli judo alapozó tábor Tiszakeszi, 2012.12.27-30.

Nemzetközi téli judo alapozó tábor Tiszakeszi, 2012.12.27-30.



A judo közéletben jelentős szerepet játszó Hell Miskolci Judo Club válogatott és fiatal versenyzői szlovák judósokkal közösen vettek részt, téli alapozó edzőtáborban, Tiszakesziben. A helyszínre egyik támogatói klubtársunk Filip Csaba a „Tiszavirág Apartman ház” tulajdonosa invitált minket, hogy kedvezményes szállást és jó körülményeket tudnak biztosítani részünkre.

utolsó módosítás:2013-04-18 10:42:43



Vendéglátás a Közfoglalkoztatottaknak 2012. december

VENDÉGLÁTÁS A KÖZFOGLALKOZTATOTTAKNAK
2012. DECEMBER 28.

Tiszakeszi Község Önkormányzata az év utolsó munkanapján a közfoglalkoztatottakat nem munkára, hanem ebédre várta.
Sipos Imre polgármester megköszönte egész éves munkájukat, kiemelve, hogy az ő munkájuk nélkül nem élhetnénk ennyire szép, rendezett településen. A polgármester után rövid veszédet tartott Gályász Lajos képviselő úr, Kállai László képviselő úr és Borza Gyula alpolgármester is, akik szintén megköszönték az egész éves munkát.



Sipos Imre polgármester úr
utolsó módosítás:2013-04-18 10:42:41



Mikulás a Hétszínvirág Óvodában

MIKULÁS A HÉTSZÍNVIRÁG ÓVODÁBAN

2012. december 6-án a tiszakeszi Hétszínvirág Óvodába látogatott el a Mikulás, a gyerekek nagy örömére.
Mielőtt megérkezett, a gyerekek bábjátékot láthattak, majd énekszóval várták Mikulást, aki cserébe minden gyermeket megjutalmazott.


utolsó módosítás:2013-01-21 09:10:52



A háztartási munka alapvető szabályai - Tájékoztató



2012. december 6.

 

A háztartási munka alapvető szabályai

 

Háztartási munkának minősülnek a kizárólag a természetes személy és háztartásában vele együtt élő személyek, továbbá közeli hozzátartozói mindennapi életéhez szükséges feltételek biztosítását szolgáló következő tevékenységek: lakás takarítása, főzés, mosás, vasalás, gyermekek felügyelete, házi tanítása, otthoni gondozás és ápolás, házvezetés, kertgondozás.

 

Nem tekinthető háztartási munkának

- a fenti munkák elvégeztetése, ha az azt elvégző személy ilyen tevékenységet folytató egyéni vállalkozó vagy egyéni cég, illetve ilyen tevékenységet folytató társas vállalkozás tagja, munkavállalója, feltéve, hogy a tevékenységet e minőségével összefüggésben végzi,

- ha a háztartási alkalmazott által nyújtott szolgáltatás ellenértékeként a természetes személy foglalkoztató – akár közvetve – mástól juttatásban részesül,

- ha az a természetes személy foglalkoztató, vagy a háztartásában vele együtt élő személyek, illetve közeli hozzátartozóik üzletszerű tevékenységével összefüggő célt szolgál.

 

Amennyiben a magánszemély háztartási alkalmazottat kíván foglalkoztatni, akkor havonta vagy folyamatos alkalmazás esetén akár több hónapra előre, a munkavégzés megkezdése előtt be kell jelenteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, melyet teljesíthet elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül, a 12T1043H jelű bejelentő és változásbejelentő lap benyújtásával, vagy telefonon, a 185-ös telefonszám hívásával. A bejelentés papíron, postai úton vagy személyesen történő benyújtására nincs lehetőség.

 

A havonta történő bejelentés a teljesítés napját magában foglaló hónap utolsó napjáig terjedő időre vonatkozik. Ugyanazon foglalkoztatott következő hónapban történő ismételt foglalkoztatása esetén a bejelentést újra teljesíteni kell.

 

A foglalkoztató az adóazonosító jelét, a háztartási alkalmazott adóazonosító jelét és társadalombiztosítási azonosító jelét, a bejelentés időszakát, valamint a tényleges foglalkoztatás kezdő napját jelenti be az adóhatóság részére.

 

Az említett bejelentés után a foglalkoztatót háztartási alkalmazottanként, havonta 1000 forint összegű regisztrációs díjfizetési kötelezettség terheli, melyet a NAV Háztartási alkalmazott utáni regisztrációs díj bevételi számlára, a 10032000-01076215 számlaszámra történő készpénzfizetéssel, vagy a kijelölt ügyfélszolgálatokon bankkártyával, vagy átutalással teljesíthet a bejelentés napját magában foglaló hónapot követő hó 12. napjáig. A regisztrációs díj összege független attól, hogy az adott hónapon belül hány napon történt a foglalkoztatás.

 

A háztartási alkalmazottat szolgáltatásáért ellenérték illeti meg, mely díjazás adórendszeren kívüli kereset, így azzal összefüggésben bevallási kötelezettség sem a foglalkoztatót, sem a foglalkoztatottat nem terheli.

 

A háztartási alkalmazott a bevétel megszerzése időpontjában igazolást kérhet a foglalkoztatótól, melynek tartalmaznia kell − többek között − a foglalkoztató és az alkalmazott adatain kívül a foglalkoztatás kezdő időpontját, a kifizetés összegét és időpontját, a hónapban munkavégzéssel töltött napokat, valamint a foglalkoztatás helyét.

 

Fontos, hogy a bejelentés tényén, annak időtartamán (azaz, hogy hány hónapra történt bejelentés) és a tényleges foglalkoztatás kezdő napján kívül egyéb, a foglalkoztatói igazoláson feltüntetett adatokról az adóhatóság nem rendelkezik információval, így arról adatot sem tud szolgáltatni.

 

A háztartási munkával kapcsolatban bővebb tájékoztatás kérhető telefonon a NAV Általános Tájékoztató Rendszerén (06-40/42-42-42) keresztül.


Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága

utolsó módosítás:2013-02-12 15:23:11



A Harsányi Gy. Lajos Park átadása

A
H A R S Á N Y I   G Y Ö R G Y   L A J O S
P A R K
ÁTADÁSA

2012. október 23-án került sor az új tiszakeszi park átadására, mely a Községháza út és a Lőcsei út járdaszakaszát köti össze. A terület megvásárlása már az előző képviselő-testület idején szóba került, ám csak a mostaninak sikerült azt véghezvinnie.
"Egy éjszakám ment rá" mondta Sipos Imre polgármester úr beszédében, ugyanis egy álmatlan éjszakáján találta ki, hogy ne csak járda haladjon keresztül a területen, hanem legyen egy olyan családbarát park, ahová szívesen mennek ki az emberek, ráadásul a településre beérkező látogatókat ez a kép fogadja először.



Gályász Lajos képviselő úr, Sipos Imre polgármester úr és Kruj Tímea jegyző asszony
utolsó módosítás:2013-02-12 15:23:12



Megemlékezés - 1956. október 23

M e g e m l é k e z é s  a z  ' 5 6 - o s  f o r r a d a l o m   a l k a l m á b ó l


Tiszakeszi Község Önkormányzata 2012. október 23-án megemlékezést tartott az 56-os hősök, a forradalom és szabadságharc emlékére.
A megemlékezés alkalmából az ÁMK Széchenyi István Általános Iskola tanulói színvonalas műsorral készültek, melyet szívesen fogadott a közösség. Az emlékműsornak a Művelődési Központ adott helyett, majd a műsor után a résztvevők átvonultak a kopjafához, ahol koszorúzásra került sor.



Tisztelet a Hősöknek!
utolsó módosítás:2013-01-21 09:10:52



2. Keszi Maraton

Az eredmények megtekinthetőek az alábbi linken:
http://keszimaraton.vacau.com/index.php?page=helyezes

Kedves Érdeklődő!

A hagyományteremtő szándékkal kiírt "Keszi Maraton" idei versenynapját ideális időben, színvonalasan és nagyon sikeresen rendeztük meg szeptember 22.-én Tiszakesziben és környékén.
A négy futó versenyszámon 5,-10,-21,1 - 42,2 kilométeren 59 indultak. akik között meglepően sok volt a nő! Valamennyi távon megdöntötték a tavalyi rekordokat. Bogár János 17 perccel, a Tiszakeszi Sárosi Róbert közel két órával javította meg a legjobbját!
A versenynapot felajánlottuk Ujj Zoltán emlékének! Ujj Zoltán talán az ország legismertebb sportverseny szervezője volt, aki sokat segített nekünk a megindulásban! A négy kerékpártúra távon 57 indultak, köztük 18 óvodás!
Örömmel vettük hogy a futószámokban is több helyi és környékbeli induló is volt, akik helyezéseket értek el.
Az indulók között köszönthettük  Frank Tibort a Bécs -Budapest szupermaraton főszervezőjét és Legeza György kerekesszékes versenyzőt, akik Budapestről érkeztek.
Ki kell emelni a 71 éves Hatranics Endre teljesítményét aki idén is teljesítette a 47 km-es túra távot.
Érdekes színfolt volt a 4,5 éves kisfiú, aki az édesanyjával együtt indult az 5  km távon. Végig élvezte a közönség biztatását és óriási hajrát kivágva a 22 induló között 14. helyen ért célba!
Óriási becsvággyal, közös bemelegítéssel, kitűzött rajtszámmal a szülők kíséretében rajtoltak el az óvodások! Az 1,5 km megtétele után kipirosodva, büszkén hajtottak át a célkapun! 
Az egész napos rendezvény jó hangulatban családias légkörben zajlott le, amiért köszönet jár a szervezőknek, a támogatóknak és az önkéntes segítőknek is! Külön köszönet a Polgárőrségnek és a Rendőrségnek akik szakszerű, összehangolt munkájukkal nagyban hozzájárultak a rendezvény eredményes, sikeres és zavartalan lebonyolításához!

Érezhető volt a lakosság nagyobb érdeklődése. Ha még nem jöttek fel a rajtnál és a befutásnál köszönteni az indulókat, egyre többen álltak az utak mellett és megtapsolták őket!

Viszont látásra jövőre ugyanitt! Így köszöntek el a távolról érkezők is. Úgy legyen!
Több dicsérő levél szerint  példás volt a szervezés, a rendezés és az ellátás is! Köszönjük a dícsérő szavakat

A 2013-as rendezvény szervezése már el is kezdődött!

Gyenge Gyula


 


utolsó módosítás:2013-01-21 09:10:52



Polgárőr-Rendőr bemutató a Széchenyi Iskolában

Polgárőr-Rendőr bemutató a Széchenyi István Általános Iskolában

Ismét közös bemutatót tartott a Tiszakeszi Polgárőr Egyesület és a Rendőrség, most a Széchenyi István Általános iskolában.
A bemutató keretein belül megismerkedhettek a diákok a rendőrség és polgárőrség felszereléseivel, illetve bemutatókat is láthattak. A bemutatók után kipróbálhatták mind a két szervezet járműveit is, illetve kutyás bemutatót láthattak. A rendezvény utolsó programja a kerékpáros ügyességi verseny volt. A bemutatókra ez alkalommal az óvodások is eljöttek.


utolsó módosítás:2013-01-21 09:10:52



Keszi Települések Találkozója 2012.08.11.



2012 januárjában a tiszakeszi képviselő testület megszavazta, hogy még ebben az évben Tiszakeszi megrendezi a Keszi Települések Találkozóját, újjáélesztve ezzel egy rég eltűnt találkozó hagyományát. Kállai László képviselő vállalta a feladatot, hogy megszervezi a találkozót. Szalai Jánosnéval felkutatták a Keszi településeket – itt fontos szempont volt, hogy csak KESZI nevű települések kerüljenek felkeresésre, a Keszüre, Keszőre módosult települések nem kerültek megkeresésre, bár a nevük nekik is a Keszi egyik az idők folyamán módosult változata.



Kállai László és Szalai Jánosné főszervezők a vendégekkel

utolsó módosítás:2013-01-21 09:10:52



V. Bográcsfesztivál és Falunap

V. BOGRÁCSFESZTIVÁL ÉS FALUNAP
2012. JÚLIUS 28.

Idén is megrendezésre került, immár 5. alkalommal a Bográcsfesztivál és Falunap Tiszakesziben. A hagyományos főzőverseny mellett egy új verseny, az Arnold Schwarzenegger Erősember verseny is megrendezésre került, és bízunk benne, hogy ezzel is sikerült új hagyományt teremteni!


utolsó módosítás:2013-01-21 09:10:52



Állampolgársági Eskütétel Tiszakesziben

ÁLLAMPOLGÁRSÁGI ESKÜTÉTEL TISZAKESZIBEN


utolsó módosítás:2013-01-21 09:10:52



Trianoni Megemlékezés 2012

T R I A N O N I   M E G E M L É K E Z É S

2012. június 4-én a Pap József Faluszépítő Egyesület szervezésében megemlékezést tartottak a Trianoni Békeszerződés aláírásának 92. évfordulóján, a Nemzeti Összefogás Napján.
A megemlékezésen beszédet mondott a Pap József Faluszépítő Egyesület nevében Fazekas Mónika, az ünnepi műsört pedig a Lorántffy Zsuzsanna Református Általános Iskola diákjai tartották.


utolsó módosítás:2013-01-21 09:10:52



Százdi Citeraegyüttes

A Százdi Citeraegyüttes látogatása Tiszakeszin


utolsó módosítás:2013-01-21 09:10:52



Brüsszel meglátogatta Tiszakeszit!

B R Ü S S Z E L M E G L Á T O G A T T A T I S Z A K E S Z I T!



George Kintzelé és Sipos Imre

utolsó módosítás:2013-01-21 09:10:52



II. Pünkösdi Focigála

II. PÜNKÖSDI FOCIGÁLA



2012. május 28-án került megrendezésre a II. Pünkösdi Focigála, amelyre vendégül hívta a Tiszakeszi KÜSE a Mezőkövesd NB II-es csapatát egy barátságos labdarúgó mérkőzésre. A mérkőzés két félidejét a 96/97-es bajnokcsapat és a jelenlegi csapat felváltva játszotta a kövesdiek ellen: az első félidőt a bajnokcsapat, míg a másodikat a jelenlegi csapatunk alkotta!





utolsó módosítás:2013-01-21 09:10:52



Éljen Május 1-je!

utolsó módosítás:2013-01-21 09:10:52



Polgárőr-Rendőr Bemutató

POLGÁRŐR - RENDŐR BEMUTATÓ A
LORÁNTFFY ZSUZSANNA REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

Közös bemutatót tartott a Tiszakeszi Polgárőr Egyesület és a Rendőrség 2012. április 18-án a Lorántffy Zsuzsanna Református Általános Iskolában. A Lorántffy Napok keretein belül már a második alkalommal valósult meg a bemutató, ahol a gyermekek kipróbálhatták a Polgárőrség és a Rendőrség felszereléseit, járműveit, illetve a rendőrség figyelemfelkeltő előadást tartott a kisiskolásoknak.




utolsó módosítás:2013-01-21 09:10:52



2012. március 15

M Á R C I U S   1 5 - i   M E G E M L É K E Z É S

2012. március 15-én megemlékezést tartott a Tiszakeszi Önkormányzat és a Lorántffy Zsuzsanna Református iskola.
Az ünnepi beszédet az iskola igazgatója, Miskolczy Józsefné mondta el a megemlékezés helyszínén, a tiszakeszi Művelődési Otthonban, ahol a beszéd után a gyerekek színvonalas műsort adtak elő.



Miskolczy Józsefné ünnepi beszéde
utolsó módosítás:2013-01-21 09:10:52



Bor- és Pálinkaverseny 2012

B O R -   É S   P Á L I N K A V E R S E N Y
2 0 1 2




2012. február 18-án újra megrendezésre került a Bor- és Pálinkaverseny Tiszakeszin, Jurák László és a Pap József Faluszépítő Egyesület rendezésében.
A rendezvényről képekben számolunk be.

utolsó módosítás:2013-01-21 09:10:52



Esélyegyenlőségi Tájékoztató Mezőcsát


utolsó módosítás:2013-01-21 09:10:52

TISZAKESZI